Last van hooikoorts?

Medical taping kan helpen!

Veel mensen hebben last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam op dat moment heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren en dat geeft vervolgens een reeks van klachten zoals een loopneus, niesen, verstopte neus, branderige ogen of traanogen. Zelfs koortsklachten en moe voelen zijn vaak gehoorde problemen.

Tapen en hooikoorts

Hoe werkt medical taping bij hooikoorts?
Door de tape op een aantal plaatsen aan te brengen kan er, via het zenuwstelsel, invloed worden uitgeoefend op de hulp ademhalingsspieren en het longgebied.
Het meest ideale is om de tape bij de eerste klachten meteen aan te laten leggen. Wanneer u de klachten al langer heeft, kan de tape ook worden aangebracht tijdens de klachten periode. Na het aanbrengen kan de tape een aantal dagen tot een week gedragen worden. Eén keer tapen kan voldoende zijn om de rest van het hooikoorts seizoen klachtenvrij te zijn. Houden ze echter aan, dan kan vaker tapen een optie zijn.