Medical Taping

Volgens het Medical Taping Concept

Medisch tapen volgens het Medical Taping Concept (MTC) is een op zich staande behandelmethode. Het tapen geeft direct resultaat:

  • Het corrigeert de houding
  • Het verbetert de spierfunctie
  • Het ondersteunt gewrichten
  • Het verbetert de bewegingsvrijheid
  • Het vermindert pijn
  • Het vermindert hoofdpijn
  • Het vermindert ontstekingen of zwelling
  • Het verbetert de bloedcirculatie en de vochtafvoer

Elastische CureTape

U voelt de tape bijna niet zitten

In onze praktijk gebruiken wij elastische CureTape. De tape houdt geen bewegingen tegen en u voelt hem bijna niet zitten. De tape kan drie tot vijf dagen op de huid blijven zitten zonder dat er huidirritatie ontstaat. U kunt er zelfs mee douchen.

CureTape komt qua elasticiteit en gewicht overeen met de menselijke huid. Er wordt dan ook gebruik gemaakt van de elasticiteit van de tape ten opzichte van de elasticiteit van de huid, waardoor de tape een soort liftende werking heeft op de opperhuid. Hierdoor ontstaat een onmiddellijke drukvermindering, waardoor de bloedcirculatie en de lymfeafvoer weer worden hersteld. Door gebruik te maken van verschillende tapetechnieken, kunnen diverse effecten bereikt worden. Een belangrijk effect is het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam.

CureTape is erg duur materiaal daarom zal bij langdurige toepassing van deze behandelmethode een kleine bijdrage gevraagd worden.

Medical taping ook bij hooikoorts klachten

Hatsjie!!

Veel mensen hebben last van hooikoortsklachten. Deze klachten beginnen vaak in de lente door het stuifmeel van bomen, grassen en planten. Het menselijk lichaam vormt automatisch antistoffen tegen stuifmeel maar bij iemand die last heeft van hooikoorts reageert het lichaam op dat moment heel heftig. Het afweermechanisme reageert sterk waardoor de slijmvliezen veel meer slijm gaan produceren en dat geeft vervolgens een reeks van klachten zoals een loopneus, niesen, verstopte neus, branderige ogen of traanogen. Zelfs koortsklachten en moe voelen zijn vaak gehoorde problemen.
Door de tape op een aantal plaatsen aan te brengen kan er, via het zenuwstelsel, invloed worden uitgeoefend op de hulp ademhalingsspieren en het longgebied.
Het meest ideale is om de tape bij de eerste klachten meteen aan te laten leggen. Wanneer u de klachten al langer heeft, kan de tape ook worden aangebracht tijdens de klachten periode. Na het aanbrengen kan de tape een aantal dagen tot een week gedragen worden. Eén keer tapen kan voldoende zijn om de rest van het hooikoorts seizoen klachtenvrij te zijn. Houden ze echter aan, dan kan vaker tapen een optie zijn.