Tarieven

Declaratie aan zorgverzekeraar

Onze praktijk heeft met nagenoeg alle zorgverzekeraars contractafspraken. Dit houdt in dat wij rechtstreeks declareren bij de zorgverzekeraar. U dient zelf na te gaan of u voldoende verzekerd bent. We kijken wel met u mee maar u blijft zelf verantwoordelijk.

Fysiotherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering. Dit heeft geen invloed op uw eigen risico. Uitzondering hierop zijn
-de behandelingen via een chronische machtiging,
-de eerste 12 behandelingen voor artrose aan knie of heup
-de eerste 20 behandelingen voor COPD Gold II, III en IV.
In het geval van een chronische machtiging, komt de vergoeding vanaf de 21e behandeling uit het basis pakket. Voor artrose aan knie of heup èn voor COPD Gold II, III en IV geldt dit vanaf het eerste consult.
Aan de basis verzekering zit het eigen risico vast. Het kan dus zijn dat u op de afrekening van uw zorgverzekeraar een of meerdere betalingen aan de fysiotherapeut aantreft. Tot uw eigen risico helemaal op is, zullen de (chronische/artrose/COPD Gold II, III en IV) behandelingen daarop verhaald worden. Hetzelfde gebeurt als de behandeling over het kalenderjaar heen doorloopt. Ook dan wordt eerst het eigen risico aangesproken.

Behandeling zonder aanvullende verzekering?

Declaratie aan u persoonlijk

Bent u niet of niet voldoende verzekerd en wilt u toch in behandeling komen, dan rekenen wij
een bedrag van €33,00 per behandeling (bij ons in de praktijk).

Niet nagekomen afspraak

Op tijd afzeggen

Indien u bij verhindering tenminste 24 uur van te voren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. Annuleert u de afspraak echter te laat of komt u helemaal niet (=no show), dan zijn wij genoodzaakt u een rekening te sturen.  Het factuurbedrag is 75% van het tarief dat hiernaast vermeld staat. Deze nota wordt door uw zorgverzekeraar niet vergoed!