Leven is bewegen!

Rondom ons horen we steeds vaker dat bewegen goed is voor de mens. We lezen het in kranten en tijdschriften, we horen het op radio en televisie en de medici wijzen ons er op. Het gaat niet alleen om mensen met een aandoening zoals longproblematiek, diabetes, hartfalen en zwaarlijvigheid maar ook om balans- en evenwichtsoefeningen voor ouderen om vallen te voorkomen.

In het algemeen is sporten van belang om gezond te blijven. Het maakt niet uit hoe intensief je beweegt, àls je maar beweegt! Menig persoon -met en zonder aandoening- heeft al de weg naar ons centrum gevonden en ervaart dat hun kwaliteit van leven toeneemt: zelfstandiger functioneren, minder medicijn gebruik, gewicht verlies, men geniet meer van het leven (hoe vaker men beweegt, hoe blijer men zich voelt!), men leert andere mensen kennen waardoor de sociale contacten zich uitbreiden etc. etc.  Bij ons kunt u bewegen door te fitnessen, een veilige bewegingsvorm onder fysiotherapeutische begeleiding.

Bewegen en financiën

In onze wijk (Gestel/Bennekel) zijn voldoende mensen die meer aan beweging zouden willen doen als hun financiële situatie dat toe zou laten. Wij willen dat dan ook aankaarten bij de bevoegde instanties maar kunnen dat alleen doen als we weten wat er in de wijk speelt. Laat het ons weten door de enquête hier naast in te vullen of vul de vragenlijst in bij de Buurtinfowinkel.

Enquête: Leven is bewegen

 1. Sport u momenteel?   Ja / Nee*
 2. Zo niet, waarom niet?
  ◊ Geen tijd / geen zin.
  ◊ Mijn gezondheidstoestand laat sporten niet toe.
  ◊ Kan het financieel niet opbrengen.
  ◊ Zie er het nut niet van in.
  ◊ Anders, nl.  ………………………………………………………………………………
 3. Zou u gaan sporten als het abonnement (deels) vergoed wordt?    Ja / Nee*
 4. Heeft u nog wensen op sport gebied? ……………………………………………………………………
 5. Bent u geïnteresseerd in een buk en til cursus voor mantelzorgers? Ja / Nee∗
 6. Bent u geïnteresseerd om deel te nemen aan een oefengroep voor ouderen met balans en evenwichtsoefeningen? Ja / Nee*
  *Doorhalen wat niet van toepassing is
  Vriendelijk verzoek de ingevulde vragenlijst via ons contactformulier (klik hier) door te sturen.
  Hartelijk dank!